Predložene izmene Zakona o trgovini

Bez autora
Jan 08 2013

Predlogom izmena i dopuna Zakona o trgovini Srbije, koji je u skupštinskoj proceduri, uvodi se mogućnost da jedna firma tuži drugu zbog narušavanja poslovnog ugleda nelojalnom konkurencijom.Kako se navodi u tom predlogu zakona, novinama u zakonu se unapredjuje pravna zaštita od nelojalne konkurencije, kao jedne od najprisutnijih negativnih pojava na srpskom tržištu. Napominje se da su izmene bile neophodne jer su za dve godine primene Zakona o trgovini u praksi uočene određene nejasnoće i nedostaci.

Predložene izmene Zakona o trgoviniPredlogom izmena i dopuna Zakona o trgovini Srbije, koji je u skupštinskoj proceduri, uvodi se mogućnost da jedna firma tuži drugu zbog narušavanja poslovnog ugleda nelojalnom konkurencijom.

Kako se navodi u tom predlogu zakona, novinama u zakonu se unapredjuje pravna zaštita od nelojalne konkurencije, kao jedne od najprisutnijih negativnih pojava na srpskom tržištu. Napominje se da su izmene bile neophodne jer su za dve godine primene Zakona o trgovini u praksi uočene određene nejasnoće i nedostaci.

Važeći Zakon o trgovini, kako prenosi Beta, predviđao je određene administrativne barijere za obavljanje trgovine, veće troškove za privredu i dodatne troškove za budžet.

Predloženim izmenama, otklanjaju se administrativne prepreke za investicije u trgovini ukidanjem obaveze izrade studije uticaja za trgovinske objekate preko 2.000 kvadratnih metara i obaveze dostavljanja podataka o prometu i strukturi trgovinske mreže za sve trgovce.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik